Spaljena planina 00…čudnovat prizor: livade i brda potpuno crna! Ogromno prostranstvo spaljenih pašnjaka i grmlja po obroncima, ponegdje isprekidano linijama snježnih nanosa. Prizor podsjeća na vulkanske predjele. Ubrzo se osjetio i miris spaljene trave.

Opširnije...

No problem00Stigla sam do kraja sela i zastala, pitajući se da li da napravim još jedan krug, samo sada osmatrajući pažljivije, ili da ipak potražim mesto negde izvan njega.

„Haus, madam, turkiš haus!“,

Opširnije...

Rukopis-turista-izBelgije00Ekskluzivno objavljujemo rukopis belgijskih turista iz 1904. godine. Rukopis je pisan na francuskom jeziku.

Opširnije...

Sheovaca1U selu Tušnjići kod Visokog nalazi se Šehova pećina, odnosno Šehovača ili kako je još narod zove Ljestvača. Ekipa iz udruženja "Eko Viking" Visoko nedavno je posjetila ovu malu ali zanimljivu pećinu i za BhDOCumentary pripremila multimedijalnu priču koju čine riječi, fotografije i video. Priču donosimo u nastavku...

Opširnije...

blaca putopis33Prilikom boravka u naselju Blaca, pažnju su nam privukli ostaci jedne, davno od ljudi, napuštene džamije za koju nikakvih pisanih podataka danas nemamo, a možda se nekada i pronađu.

Opširnije...

BhDOCumentary je registrovana elektronska serijska publikacija i ima dodjeljen ISSN broj 2303-615X